fbpx

Pentru profesori

S.I.P.D.O.D.O.R. - strategii inovative de predare utilizând metode deliberative (curs de formare pentru cadre didactice acreditat de Ministerul Educației)

De ce să vii la cursul S.I.P.D.O.D.O.R.?

Este și pentru sufletul tău, nu doar pentru rolul tău de profesor.

La cursul nostru înveți în primul rând elementele de bază de argumentare, contra-argumentare și dezbateri. Și aceste lucruri îți sunt super-utile și ție. Noi credem că nu este nicicând prea târziu să înveți lucruri noi în viață și această mentalitate o au mulți dintre profesorii faini cu care noi lucrăm. Profesori ca tine.

Mai ales în contextul acesta complicat în care ne aflăm, știm că e foarte multă presiune pe tine ca profesor – să înveți repede și de unul singur, să reușești să administrezi clase întregi online și tehnologie neprietenoasă, să faci față și directorului, și inspectoratului și ministerului etc. De asta, e important să faci lucruri care sunt și pentru tine, și pentru sufletul tău.

Orele tale vor fi mai interesante pentru copii

Profesorii buni își pun des întrebarea dacă orele lor sunt interesante pentru copii, pentru că știu că doar așa învață copiii, doar dacă e interesant pentru ei.

Sigur ai și tu alte unelte ca să faci orele interesante, dar dezbaterile (sau metoda educației deliberative în sens larg) sunt un instrument excelent pentru a capta și păstra atenția copiilor. De cele mai multe ori, atunci când știu că vor participa la ore cu dezbateri, elevii se documentează singuri și citesc mai mult decât minimul necesar. Și după dezbatere, le rămâne mult mai prezent în minte conținutul lecției respective (pentru că are și amprentă emoțională).

Informații generale despre cursul S.I.P.D.O.D.O.R.

Acreditat încă din anul 2016, S.I.P.D.O.D.O.R. este un curs de formare profesională, adresat cadrelor didactice de orice nivel din învățământul preuniversitar.  Programul se adresează acelora dintre voi care își doresc să se echipeze cu noțiunile de bază despre dezbaterile academice, cu o modalitate de a folosi dezbaterile la clasă și, bineînțeles, celor care predau cursul opțional la liceu, cu informații despre predarea disciplinei „Dezbatere, oratorie și retorică.”

În prezent avem o echipă de 24 de formatori și  40 de locații acreditate în peste 14 județe din toată țara. Anul acesta,  având în vedere contextul generat de pandemia cu coronavirus, cursurile S.I.P.D.O.D.O.R se vor desfășura în mediul online prin intermediul platformelor de teleconferințe (i.e Zoom/ Google Classroom).

Dacă îți dorești un curs de dezvoltare personală sau ești în căutare de metode prin care să ții pasul cu așteptările elevilor, părinților, managerilor și comunității din care faci parte, te încurajăm să te înscrii la cursul S.I.P.D.O.D.O.R

Cursul are 10 credite profesionale transferabile (CTP).

Documentul de studiu în urma finalizării cursului:  atestat de formare continuă a personalului didactic

Scop: Familiarizarea cadrelor didactice cu elementele de bază ale dezbaterilor (argumentare, contra-argumentare, discurs) și folosirea acestor metode în predarea la clasă (indiferent de materie) sau în predarea cursului opțional de dezbateri.

Persoane eligibile: cadre didactice din învățământul preuniversitar, toate nivelurile de învăţământ, toate disciplinele școlare, care au finalizat studiile superioare cu diplomă de licență

*Cursul de formare este acreditat de către Ministerul Educatiei si Cercetarii,  conform OMEN nr. 4482/15.07.2019** și Aviz CSA nr. 7903/DGIP/CSA-8/4/07.12.2020 pentru reorganizarea și desfășurarea în sistem online, conform prevederilor OMEC 5767/15.10.2020
**Cursul este acreditat și furnizat conform Programelor de dezvoltare profesională în concordanţă cu politicile şi strategiile Ministerul Educaţiei și Cercetării, conf. art. 244 alin. (5) literele e) şi f) din Legea nr. 1/2011

Detalii și înscrieri

Te invităm să te înscrii la cursul de formare continuă ce urmează să fie ținut în mediul online, în perioada 12 noiembrie – 05 decembrie 2021 

Pentru a te înscrie, completează Formularul de înscriere de mai jos:

Data limită a înscrierilor la curs:  𝐉𝐨𝐢, 𝟏𝟏 𝐧𝐨𝐢𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟕,𝟎𝟎

Data începerii cursului:   Vineri, 12 noiembrie 2021

** ARDOR își rezervă dreptul de a modifica data debutului cursului, din motive întemeiate (ie. motive care pot ține de situația curentă generată de pandemia cu coronavirus)

Durata cursului:   40 de ore

**Prezența la curs este obligatorie în proporție de 80%. Neîndeplinirea criteriului de prezență va revoca dreptul de a primi diploma de studiu la finalizarea cursului (în afara situațiilor de natură medicală care pot fi dovedite).

Locație:   Online, pe Google ClassRoom, Google Meet

Costul cursului/participant:   280 RON/cursant

Plata se efectuează prin virament bancar în cont IBAN: RO29RNCB0084010773330001, deschis la Banca Comercială Română (sucursala Mihai Bravu, București) cu precizarea [Taxa curs SIPDODOR online]

Documente necesare înscrierii la curs:

  • Formular de înscriere (se completează online)
  • Copie după buletin
  • Copie după certificatul de naștere
  • Copie după certificatul de căsătorie (în cazul doamnelor care și-au schimbat numele după căsătorie)
  • Copie după diploma de licență
  • Adeverință de încadrare eliberată de instituția de învățământ de care aparții
  • Declarația prin care confirmi că ai acces la internet și la mijloacele electronice necesare parcurgerii programului de formare în format online.

Toate documentele de mai sus se transmit pe adresa 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭@𝐚𝐫𝐝𝐨𝐫𝐝𝐞𝐛𝐚𝐭𝐞.𝐨𝐫𝐠.

Prin trimiterea Formularului de înscriere, îți asumi că ai luat la cunoștință și ești de acord cu TERMENII ȘI CONDIȚIILE SIPDODOR.

Pentru informații suplimentare și detalii referitoare la înscrieri ne poți contacta la:

Telefon: 0724.171.789
Email: 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭@𝐚𝐫𝐝𝐨𝐫𝐝𝐞𝐛𝐚𝐭𝐞.𝐨𝐫𝐠

Pentru a te înscrie la cursul de formare continuă ce urmează să fie ținut în mediul online, în perioada 12 noiembrie - 05 decembrie 2021, te rugăm să trimiți un email pe adresa contact@ardordebate.org sau să completezi direct Formularul de înregistrare de mai sus.

Cine este formatorul cursului SIPDODOR (12 noiembrie - 05 decembrie 2021)

Formatorul acestui curs: 𝐝𝐧𝐚. 𝐈𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐊𝐨𝐬𝐳𝐞𝐠𝐢, profesor de logică, argumentare și comunicare, filosofie, precum și de dezbatere, oratorie și retorică în cadrul Colegiului Național „Grigore Moisil” din București, este președintele clubului de dezbateri Moisil Debate Club, pe care l-a înființat în anul 2014 și formator ARDOR.

TESTIMONIALE

    Cum îți putem fi de ajutor?

    Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Aboneaza-te la newsletterul nostru

    Vrei să te ținem la curent cu produsele și evenimentele pentru profesori pe care le pregătim? Abonează-te și noi promitem să îți trimitem, din timp în timp, informații concise despre acestea.