fbpx

Bogdan Chiriacescu – formator (debate ninja)

Bogdan Chiriacescu – formator (debate ninja)

profesor de Fizică la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”(Nehoiu, judeţul Buzău)

Bogdan este profesor de Fizică la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu, judeţul Buzău. Primul contact cu dezbaterile academice în format World Schools l-a avut în 2011 când a fost parte din echipa de organizare a schimbului internaţional de tineri ”Yes Or Not”, în cadrul programului Youth În Action. Au participat 45 de tineri din opt ţări europene. Dezbaterea a fost folosită ca metodă fiind organizat un turneu între echipe internaţionale formate ad-hoc.

A urmat în 2012 prima participare la Tinerii Dezbat, înfiinţarea Clubului de Dezbateri Academice şi Confruntări Inteligente de Idei (DACII), după care activitatea şi implicarea au crescut exponenţial. Pe lângă activitatea de dezbateri se mândreşte cu realizarea unor inovaţii metodico-pedagogice pentru mai buna predare a Ştiinţelor Naturii la gimnaziu şi liceu, participarea în echipa de organizare la mai mult de 50 de proiecte europene Erasmus+, numeroase publicaţii de specialitate.

„Descoperirea acestui „sport al minţii” -dezbaterile academice- a însemnat pentru mine şansa de a mă apropia şi mai mult de elevii mei. Într-adevăr, genul acesta de activitate crează o conexiune deosebită între profesor şi elev – mai deschisă, mai sinceră, bazată pe un respect şi pe eforturi deosebite. Dezbaterile şi intrarea în circuitul competiţional au însemnat pentru mine noi experienţe, noi oportunităţi. Şi, nu în ultimul rând, posibilitatea de a arăta unor tineri dezavantajaţi din multe puncte de vedere: geografic, familial, material, că există şi o altă lume şi că prin muncă se pot integra şi sunt acceptaţi acolo… Nu pot lăsa la o parte faptul că lucrând împreună cu soţia mea, Fabiola Chiriacescu, relaţia noastră s-a strâns şi mai mult având o preocupare comună în plus.”