fbpx

Ligia Buszor – formator (debate ninja)

Ligia Buszor – formator (debate ninja)

profesor de limba și literatura română și franceză la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și la Colegiul de Arte (Baia Mare, județul Maramureș)

Ligia este profesor de limba și literatura română și limba franceză și, în prezent, predă la Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” și la Colegiul de Arte, Baia Mare, județul Maramureș.

Primul contact pe care l-a avut cu dezbaterile academice a fost în anul 2013 când a participat la o competiție de dezbateri. De atunci a participat la toate competițiile la care i-a permis timpul, atât în calitate de arbitru, cât și de observator. A predat doi ani opționalul „Dezbateri, Oratorie și Retorică”. Pe lângă această activitate, se mândrește cu un proiect județean pe care îl coordonează împreună cu două colege și, de asemenea, cu faptul că este doctorand al Școlii doctorale de Științe umaniste, Facultatea de Litere, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

„Descoperirea dezbaterilor și a metodelor de educație deliberativă a însemnat pentru mine, într-un anumit mod, posibilitatea de a fructifica experiența pe care o aveam în alte domenii decât cel didactic. Astfel, posibilitatea de a discuta și altfel cu elevii, de a le da posibilitatea să-și exerseze și să-și îmbunătățească exprimarea orală – stilul– sunt pentru mine marile câștiguri ale frumoasei întâlniri cu mediul dezbaterilor academice. În plus, am reușit să descopăr colegi care aveau aceleași preocupări ca și mine și, împreună, să ne îmbunătățim competențele pedagogice.”