fbpx

Rozalia Bako – formator (debate ninja)

Rozalia Bako – formator (debate ninja)

conferențiar la Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești (Miercurea Ciuc, județul Harghita)

Rozalia este conferențiar la Universitatea Sapientia – Facultatea de Științe Economice, Socio-Umane și Inginerești din Miercurea Ciuc, județul Harghita. Membru fondator al Asociației Române de Dezbateri, Oratorie și Retorică, a participat ca formator la implementarea și extinderea programului de dezbateri în format Karl Popper în perioada 1994-2004. A pregătit echipa României la competițiile internaționale de dezbateri Karl Popper din Ungaria (1995), Letonia (1997), Bulgaria (1998), Croația (1999), Polonia (2000) și Estonia (2004). Este inițiatoarea și organizatoarea seriei de conferințe academice ARGUMENTOR din Oradea, care adună laolaltă cadre didactice universitare interesate de teoriile și practicile argumentării.

„Dezbaterile academice mi-au oferit o metodă flexibilă la oră și o activitate extracuriculară atractivă. Clubul de dezbateri și competițiile au fost spații de socializare, de dezvoltare personală și profesională. Un adevărat laborator de învățare experiențială. Odiseea continuă.”